lördag 28 augusti 2010

Player Of The Week: Marko Arnautovic

Marko Arnautovic

I tisdagens drama i Genua mellan Werder Bremen och Sampdoria sköt Markus Rosenberg det avgörande målet, och  kvalificerade hanseaterna för spel i Champions League, bokstavligen i sista minuten.Där skall "vi" i gruppspelet möta Inter, Tottenham och Twente. Första matchen spelas den 14 september mot Tottenham på Bremens hemmaarena Weserstadion.

Idag spelades andra omgången av årets Bundesliga. Efter den snöpliga förlusten mot Hoffenheim förra lördagen, besegrade Werder idag  FC Köln med 4:2. Första målet var en straffspark, som sattes av Torsten Frings i 33:e minuten. Två minuter senare sparkar nyförvärvet Marko Arnautovic in 2:0, och ytterligare två minuter senare reducerade Lukas Podolski 2:1.

14 minuter in i andra halvlek ökade Hugo Almeida ledningen med 3:1, och i 1:a förlängningsminuten gjorde Arnautovic sitt andra matchmål och slog in 4:1. Kölns Kevin McKenna reducerade i 93:e minuten till 4:2.

Det var ett fantastiskt spel av Bremarna och de vann matchen välförtjänt. Bremen förlorade nyligen en av sina bästa spelare till Real Madrid, Mesut Özil. Men Arnautovic verkar vara lovande. Han kommer närmast från Milan, men har tidigare spelat för den österrikiska klubben Floridsdorfer AC, mellan 1995 och 2006. Marko har även spelat i Twentes ungdomslag. Han är född 1989, pappan är serb och mamman österrikiska; han har både serbiskt och österrikiskt pass. Marko fick välja mellan att spela i serbiska eller österrikiska A-landslaget. Han valde det österrikiska, där han fortfarande spelar. Nuvarande kontrakt med Werder Bremen löper på 4 år.

Nu har till och med svenska media upptäckt Bundesligans kvalitéer. Den har det högsta målsnittet av de stora ligorna i Europa (2,83). Man har det i särklass högsta publiksnittet i Europa (de två senaste säsongerna har det legat runt 42 000!) Dessutom kommer Bundesliga i vinter att passera Serie A på UEFA:s femårsranking, och därmed få ytterligare en Champions League-plats. Läs Expressens artikel "Bundesliga hetare än någonsin" här!

Klicka här för Werder Bremens hemsida på engelska.